RUSKI PREDSJEDNIK

Putin izgubio živce i vikao na ministra usred sastanka: Zašto se praviš lud?

Razumijete li o čemu pričam, pitao je Putin, a Manturovo objašnjenje dodatno je iznerviralo šefa Kremlja

Putin: Oštar prema Manturovu. Screenshot

E. Ć.

12.1.2023

Ruski predsjednik Vladimir Putin prisustvovao je sastanku ministara u Vladi, a u jednom trenutku se obrušio na ministra ekonomije i zamjenika premijera Denisa Manturova.

Manturov je u jednom trenutku započeo brifing o napretku na potpisivanju ugovora u oblasti avijacije za 2023. godinu,. Tu su poslane narudžbe za nove avione, kako vojne, tako i civilne. Putin tom informacijom očigledno nije bio zadovoljan.

- Nema čvrstih ugovora Denise. Ne razumiju šta treba da rade. Predugo sve traje, očekujem da ubrzate sve. Nema ugovora za preduzeća u 2023. godini. Razumijete li o čemu pričam - pitao ga je Putin.

Manturov je pokušao objasniti Putinu da ugovori postoje.

- Predsjedniče, imamo ugovore u sklopu Ministarstva odbrane. Lizing kompanije su također dio ugovora za proizvodnju helikoptera. Imamo sve spremno za ugovore za avijaciju - naveo je Manturov.

To objašnjenje nije bilo dovoljno ruskom predsjedniku.

- Gospodine Manturov, imate skice, nemate ugovor. Hajmo pričati nakon sastanka. Znam da ne postoje ugovori s preduzećima, direktori su mi to rekli. Šta se pravite ludi? Kada će biti ugovori? - rekao je Putin.

Manturov je nakon tog pitanja sageo glavu i više se nije oglašavao. Inače, rusko zrakoplovstvo se suočava sa nedostatkom borbenih aviona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.