GORAŽDE

Građanski blok u BPK pozvao SDA da prevaziđu nesuglasice

Od izbora prošla četiri mjeseca, a još nema izvršne vlasti

Šefik Bukalo. Al. B.

Al. B.

26.2.2019

Predstavnik Građanskog bloka u Skupštini BPK Goražde Šefik Bukalo (NBL) pozvao je SDA da dostavi prijedlog kandidata za mandatara Vlade BPK Goražde da bi se okončao proces konstituiranja vlasti u ovom kantonu.  

On je podsjetio da su od izbora prošla četiri mjeseca, da je BPK tek na posljednjoj sjednici konstituirao klubove Bošnjaka i Hrvata i imenovao rukovodstvo Skupštine, a da još nema izvršnu vlast.

- U proteklom periodu više puta smo dostavljali dopise SDA da je Građanski blok spreman razgovarati sa SDA o formiranju koalicije. Poznato je da su poslanici Građanskog bloka dali podršku kandidatu SDA Nijazu Musiću za izbor u Dom naroda Parlamenta FBiH iz reda Bošnjaka. Tim činom pokazali smo da Građanski blok hoće u koaliciju sa SDA. Zato pozivam Klub poslanika SDA da prevaziđe međusobne nesuglasice i ponudi prijedlog za mandatara Vlade BPK Goražde, jer premijerska pozicija treba pripasti SDA, kao stranci koja je pobijedila na proteklim izborima – kazao je Bukalo. 

Podsjetimo, na nastavku konstituirajuće sjednice Skupštine BPK Goražde prije nekoliko dana nisu se pojavila tri poslanika SDA, kao ni poslanici Liberalne i Stranke za BiH. 

Dvojica poslanika, koja koaliciju s Građanskim blokom smatraju jedinim načinom da se prevaziđe blokada u uspostavi vlasti, došla su na sjednicu i s kolegama iz lijevih i građanskih partija imenovala rukovodstvo Skupštine. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.