OGORČENI GRAĐANI

Monstrumi koji su ubili Edu moraju biti maksimalno kažnjeni

Dženaza-namaz mučki ubijenom Edinu Zejćiroviću klanjat će se u njegovim rodnim Ratkovićima u nedjelju u podne.

Edin Zejćirović. Facebook

Piše: E. Sk. / Avaz.ba

7.12.2019

Građani Brčko distrikta za nedjelju u 10 sati zakazali su spontano okupljanje na platou ispred benzinske pumpe u naselju Ilićka dok će se građani sa područja Općine Čelić okupiti na poligonu osnovne škole kako bi krenuli na posljednji ispraćaj mučki ubijenom Edinu Zejćiroviću (31) iz Ratkovića.  

- Snimak koji je objavljen i kojeg imamo je digao ljude na noge. Onako nešto nije viđeno u ratu. Pa šta im je uradio da mu kidaju nokte, da uriniraju po njemu... Zbog toga, Brčaci, ma kako se zvali, izaći ćemo na ulice i tražiti da se monstrumi maksimalno kazne. Tražit ćemo da se uvede kazna doživotnog zatvora za takve monstrume, pedofile, silovatelje – kazao nam je jedan od osnivača Facebook pagea „Pravda za Edina“.

Policija Brčko distrikta u koordinaciji sa Policijskom upravom MUP-a TK uhapsili su Suana Halilovića (40), Nihada Hukića (26) i Suvada Djedovića (22). Intenzivno se traga za Samidom Šabanovićem koji je, navodno, pobjegao u Njemačku.

Oni su 17. novembra oteli Zejćirovića i na kanalu koji je povezan sa rijekom Savom počinili ubistvo na svirep i okrutan način. Na video snimku koji se proširio društvenim mrežama i koji je u posjedu velikog broja građana čuli su se monstruozni komentari i još monstruoznije iživljavanje nad Zejćirovićem.

Osumnjičenim za svirepo ubistvo je određena jednomjesečni pritvor, ali ogorčeni građani najavljuju kako će od Tužilaštva Brčko distrikta i Osnovnog suda u Brčko distriktu kontinuirano tražiti maksimalne kazne za njih.

Dženaza-namaz mučki ubijenom Edinu Zejćiroviću klanjat će se u njegovim rodnim Ratkovićima u nedjelju u podne.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.