DONESENA ODLUKA

Epidemiološke mjere u Brčkom produžene do 10. januara

Zabranjuje se kretanje osobama na području Brčko distrikta BiH u razdoblju od 22 do 5 sati

Brčko. Ilustracija

A. Ka. / Fena

17.12.2020

Štab za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH donio je u četvrtak naredbu kojom aktualne mjere na području Distrikta zbog COVIDA-19 ostaju na snazi do 10. januara 2021. godine. 

- Zabranjuje se kretanje osobama na području Brčko distrikta BiH u razdoblju od 22 do 5 sati. Od ove mjere izuzimaju se svi zaposlenici koji vrše službene dužnosti ili su uključeni u provedbu mjera i aktivnosti u svezi s proglašenjem stanja prirodne nesreće zbog koronavirusa, kao i zaposlenici u pravnim osobama u kojima se radi kontinuiteta proizvodnje rad odvija u smjenama - saopćeno je iz Štaba. 

Rad ugostiteljskih objekta i dalje je ograničen do 19 sati, kao i rad sportskih kladionica, kockarnica i drugih priređivača igara na sreću te teretana, fitness-centara, škola sporta i rekreativnih aktivnosti koji se obavljaju u zatvorenom prostoru. 

Kada je riječ o radu škola, prvo polugodište školske 2020./2021. godine završava se 18. decembra 2020. godine, a drugo polugodište počinje nakon zimskog odmora, 11. januara 2021. godine, osim ako zbog epidemiološke situacije ne dođe do novih promjena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.