KONJIC

Kućici u cvijeću Jasmine Mehić prolaznici se dive

Mehić je u svojoj avliji zasadila cvijeće u 180 vaza, a njima je okitila i staru kuću

M. ĆOSIĆ

16.8.2018

Na magistralnom putu M-17 u mjestu Podorašac mnogi putnici zastanu i dive se „kućici u cvijeću“ koju je uredila Jasmina Mehić, Konjičanka, koja je u svojoj avliji zasadila cvijeće u 180 vaza.

Životna filozofija

- Prvo cvjetanje jorgovana je u martu, a onda dolaze razne vrste ruža, hadžibega, petonija, sulfinija, đurđina,... - počinje nam svoju cvjetnu priču Jasmina.

Ono što je zanimljivo jeste da je Jasmina staru kuću „okitila saksijama cvijeća“.

- Moja životna filozofija je da gdje god pogledam u svom vrtu vidim cvijeće. Jednostavno, uživam kada sadim cvijeće, ali i dok ga njegujem. Ono nam vraća svu poklonjenu pažnju svojom ljepotom i raskoši - kaže Jasmina.

Potvrđuje nam da mnogi zaustavljaju automobile i fotografiraju se pored njene kućice. Ističe da je mnogo ljepše živjeti u kući nego u stanu. Zato je udaju u Podorašac doživjela i kao priliku da uredi svoj vrt.


Lijepo uređen vrt Jasmine Mehić

 Vrt je zahtjevan

- Kao djevojka živjela sam u stanu i uređivala sam balkon, ali su kuća i vrt mnogo zahtjevniji te i pružaju puno više mogućnosti za uređenje – ističe Jasmina i dodaje da je svaku saksiju koju je zakačila na kućicu sama napravila, kao i korpicu.




Mehić: Uživa u radu

Ručni radovi

Mehić ima i vješte ruke za ručne radove. Članica je ženske organizacije „Udružene“ iz Sarajeva i svakog petka donosi novi materijal za pletenje, a predstavnicama organizacije predaje ručne radove, kape, šalove, rukavice,...

- Kad hoćeš raditi, uvijek sebi možeš posla naći. Pošto nemam stalnog zaposlenja, izradom ručnih radova zaradim ponešto da imam za svoje potrebe - kaže Jasmina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.