DRUŽENJE

Školarci Mostara i Nevesinja zajedno na radionicama

Devet prijedloga biznis projekta

M. Smajkić

M.Sm.

20.10.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

U Eko-centru Blagaj danas su održane radionice kojima su prisustvovali učenici sedam osnovnih škola s područja Mostara i Nevesinja, njih 94 sa osam nastavnika. 

Riječ je o radionicama koje organiziraju u Omladinskom klubu „Novi val“ s ciljem poticanja poduzetničkih ideja kod učenika.

- Ovo je, praktično, nastavak naših aktivnosti koje provodimo od 2010. godine s ciljem spajanja učenika koji pohađaju nastavu na tri različita plana i programa, odnosno, s ciljem pomirenja, dijaloga i međuetničke saradnje. Radionice smo osvježili da bismo učenike potaknuli da počnu razmišljati i poduzetnički - kazao nam je Adnan Đuliman, predsjednik „Novog vala“.

Devet prijedloga biznis projekta koje će komisija ocijeniti kao najbolje bit će nagrađeno sa 400 dolara, a novac će se koristiti, isključivo, za nabavku opreme, materijala ili sličnih potreba za realizaciju ideje.

Inače, kroz razne edukativne programe u Eko-centru školarci se uče o bogatstvu različitosti, jednakosti, ekologija, poduzetništvu, kulturi i biodiverzitetu.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.