NOVA GODINA

Zabranjeno pušenje i S.A.R.S. uvest će Mostarce u Novu godinu

S.A.R.S nastupa u gradu na Neretvi

M. SMAJKIĆ

12.11.2018

„Zabranjeno pušenje“ i S.A.R.S. uvest će brojne Mostarce u Novu godinu, a za njihov nastup Grad Mostar i Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanskog kantona su osigurali 100.000 maraka. 

Konačna lokacija

To nam je jučer potvrđeno iz Gradske uprave Mostar, iz čije će kase za tu namjenu biti izdvojeno 70.000 maraka, a ostatak će dati TZ HNK.

Kako nam je rečeno, još nije odlučeno koja će mostarska grupa biti angažirana na dočeku najluđe noći, niti je određena konačna lokacija, ali, najvjerovatnije, to će biti Španski trg.

- Iako većina misli da je doček Nove godine rezerviran samo za odrasle, to kod nas neće biti slučaj. Tako će i najmlađi imati sjajan novogodišnji program na otvorenom, istina po danu, ali, zasigurno, radosti i zabave neće nedostajati - rekli su nam iz Gradske uprave.

U Gradskoj upravi, također, još dogovaraju sve detalje u vezi s organizacijom Zimskog grada, pa će tako u ponedjeljak biti raspisan javni poziv za zakup kućica za obavljanje ugostiteljskih i drugih djelatnosti.

 Mjesto susreta

- Ponovo će to biti mjesto susreta gdje se prodaju razne rukotvorine, slatkiši, novogodišnji nakit i slično, ali i mjesto gdje će biti obilje muzičkih, teatarskih i drugih umjetničkih programa. Cilj nam je da cijeli decembar obiluje raznim događajima, a nadamo se da će nam sponzori pomoći - rečeno nam je iz Gradske uprave Mostara.

 Zakazan press 

Iz Gradske uprave navode da će javnost više o dočeku Nove godine, Zimskom gradu i drugim sadržajima koji slijede saznati u utorak. Naime, tada je zakazana pres-konferencija povodom toga.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.