MOSTAR

Ljubo Bešlić uručio novčane nagrade najboljim sportistima

Iz budžeta osigurano 70.000 KM

M. Sm.

22.1.2019

U Gradskoj vijećnici u Mostaru danas je održan svečani prijem za predstavnike sportskih klubova koji su u protekloj godini ostvarili zapažene rezultate. 

Bila je to prilika da im gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić sa svojim saradnicima uruči novčane nagrade, a za tu svrhu je iz budžeta osigurano 70.000 KM.

- Kao nekadašnji sportista i gradonačelnik Mostara, iznimno sam ponosan na rezultate sportaša grada koji su ostvareni u protekloj godini. Jer, imati ovoliko prvaka u državi, čak i evropskih, velika je čast za ovaj grad, budući da oni pronose ime Mostara po Evropi. Ovaj čin je naš skroman znak pažnje i zahvalnost za sve što su postigli i želimo im dati ohrabrenje da što bolje rade i da i dalje pronose ime Mostara - rekao je Bešlić.

Nagrađeni su HŠK Zrinjski - nogometni prvaci BiH u sezoni 2017./2018., MNK Mostar SG Staklorad - prvaci BiH u futsalu za sezonu 2017./2018., HKK Zrinjski - prvaci BiH u košarci za sezonu 2017./2018., Stonoteniski klub Mostar - osvajači Kupa BiH i prvaci države, Ivan Klepić – SKK Neretva - prvo mjesto na Evropskom prvenstvu u karateu, Ivona Ćavar – SKK Neretva - treće mjesto na Evropskom prvenstvu u karateu, Emil Markić – BK Mostar - svjetski prvak u boksu, poluteška kategorija po WBF verziji i Boćarski klub Ante Rozić - državni prvaci i osvajači kupa BiH u sezoni 2017./2018.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.