PROJEKTI

Bilećko selo Baljci dobit će vodovod

U prvoj fazi projekta predviđeno da budu izgrađeni dvije pumpne stanice, rezervoar i distributivni vodovi ukupne dužine 2.300 metara

Bilećko selo Baljci ima 120 domaćinstava i 400 stanovnika. P. Mucović

P. M.

11.5.2019

Selo Baljci kod Bileće, koje ima 120 domaćinstava i 400 stanovnika, napokon će dobiti vodovod. 

Dat rok

Načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić potpisao je s direktorom građevinske firme "Konstruktor inžinjering" iz Bileće Milijom Šukovićem ugovor o izgradnji sistema za vodosnabdijevanje u selu Baljci, za koji je Vlada Srbije donirala 600.000 KM, a Vlada Srpske 200.000 KM.

Načelnik Aleksić je rekao da će Općina Bileća učestvovati u realizaciji projekta dok svako domaćinstvo u Baljcima ne dobije vodu.

Šuković je naveo da je u prvoj fazi projekta predviđeno da budu izgrađeni dvije pumpne stanice, rezervoar i distributivni vodovi ukupne dužine 2.300 metara.

ALEKSIĆ: Potpisan ugovor. P. Mucović

On je naveo da bi poslije uvođenja izvođača u posao trebalo što prije očekivati početak radova, a da je njihov završetak predviđen za 70 radnih dana.

Druga faza  

Šuković je dodao da nakon ove slijedi druga faza projekta u kojoj bi trebala biti izgrađena sekundarna mreža, nakon čega će domaćinstva sela Baljci dobiti vodu.

Važno za napredak

Predsjednik Odbora za izgradnju vodovoda na Baljcima Veselin Vujović rekao je da se nada da će projekt izgradnje vodovoda u njihovom selu biti uspješno realiziran.

- Treba napraviti projekat i osigurati sredstva za sekundarnu mrežu u selu tako da bi svako domaćinstvo dobilo vodu, a ona znači opstanak naroda na ovom prostoru i napredak u selu - naglasio je Vujović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.