SAZNAJEMO Dok mještani blokiraju ulaz na deponiju

Inspektori Federalne uprave započeli nadzor na postrojenju otpadnih voda u Mostaru

Kako nam je potvrđeno iz FUZIP-a, radnici će i sutra biti na terenu, a među brojnim poduzetim radnjama bit će rađena analiza dehidriranog mulja

M.Sm.
11.06.2019 15:09

Pročistač

Foto: M.Sm.

Dok mještani naselja sjeverno od Mostara i danas blokiraju odlaganje otpada te poručuju da neće odustati, kako saznajemo, inspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove (FUZIP) danas su započeli obiman nadzor na postrojenju otpadnih voda u Mostaru. 

Kako nam je potvrđeno iz FUZIP-a, inspektori će i sutra biti na terenu, a među brojnim poduzetim radnjama bit će rađena analiza dehidriranog mulja koji se nalazi na pročistaču, kao i analiza vode prije i poslije prolaska kroz kolektore.

Također, federalni inspektori donijeli su rješenje kojim je naložena zabrana odlaganja animalnog i opasnog otpada na deponiju „Uborak“.

Na ovoj deponiji, podsjetimo, inspektori su već obavili nadzor te su zapisnički konstatirali da je tokom njihove kontrole na „Uborak“ dovezen kamion u kojem se nalazio mulj s pročistača, a u kojem, kako su analize pokazale, ima elemenata opasnog otpada.

Komentari

NA VRH