SPORTISTI

Svjetska medalja zlatnog sjaja stigla u Konjic

Učestvovao na Kupu mladih u Umagu

Halilović s trenerom Halilovićem u Umagu. S. Džajić

Piše: S. DŽAJIĆ

13.7.2019

Mladi karatista Omar Halilović, član reprezentacije BiH i Karate kluba “Bošnjak” iz Konjica, postao je svjetski šampion osvojivši zlatnu medalju na Svjetskom kupu mladih u Umagu. On je nastupio u kategoriji U-14 + 55, a do titule šampiona je došao pobijedivši protivnike iz Italije, Ukrajine, Slovenije, Latvije, Francuske i u finalu predstavnika Poljske. 

Potrebni bodovi

Za ovog uspješnog karatistu, koji je do sada četiri puta osvajao medalje na Balkanskom prvenstvu, kao i bronzanu na takmičenju Lige mladih na Kipru u maju ove godine, ovo je prva medalja sa svjetskog takmičenja.

- Ovo je najznačajnija medalja u mojoj dosadašnjoj sportskoj karijeri i nadam se da će ih biti još u budućnosti, jer želja mi je da ostvarim potrebne bodove za plasman na Olimpijske igre -kazao je Halilović.

Konkurencija je bila veoma jaka. U njegovoj kategoriji su nastupila 52 takmičara iz 47 zemalja, a svoje protivnike je savladao bez ijednog izgubljenog poena. Ponosan je, kaže, što je imao priliku braniti boje svoje zemlje na ovom prestižnom takmičenju.

Potvrda rada

Trener Velija Halilović, ali i otac Elvir, ponosni su na Omarov uspjeh.

- Ova svjetska medalja je potvrda našeg kontinuiranog rada, a ostvareni rezultati u proteklom periodu su dobar pokazatelj da će Omar biti među najozbiljnijim kandidatima za odlazak na Olimpijske igre - kazao je Halilović.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.