MIRNO OKUPLJANJE

U Mostaru danas održan protest zbog tretmana štićenika u Zavodu ''Pazarić''

Zakazalo je društvo, u prvom redu zakazali su policija i Tužilaštvo

Piše: M. Sm. / Avaz.ba

21.11.2019

Mirni potesti u Mostaru - Avaz
Mirni potesti u Mostaru - Avaz
Mirni potesti u Mostaru - Avaz
Mirni potesti u Mostaru - Avaz
Mirni potesti u Mostaru - Avaz

Na Španskom trgu u Mostaru danas je održan protest zbog tretmana štićenika u Zavodu ''Pazarić''. Među stotinjak građana koji su se okupili na inicijativu Irme Baralije iz Naše stranke, bio je veliki broj mladih.  

Predsjednik Vijeća učenika srednjih škola Faris Čolić pozvao je nadležne na adekvatnu reakciju. Jer, kako je rekao, scene koje su prikazane na fotografijama su zastrašujuće!

- Nadam se da je došlo vrijeme da u ovoj zemlji stvari konačno krenu nabolje - kazao je ovaj mladić.

Scene u Zavodu ''Pazarić'' potresle su i Senadu Čustović.

- Horor! Slike su obišle cijelu zemlju. Jednostavno, šokirana sam. Zakazalo je društvo. Zakazali su u prvom redu policija i Tužilaštvo. Nemamo pravu informaciju da li je dokazni materijal mjesecima čuvan ili ne. Nadam se da je na vrijeme dospio u Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA). Politika je, nažalost, u svim sferama društva. Strašno! Jezivo! Pozivam Tužilaštvo da reagira. Nadam se da ovog puta neće biti korupcije kakvu nam prodaju u slučajevima u kojima se roditelji bore za pravdu za svoju djecu. Nažalost, svi mi danas plaćamo tri jake političke mafije. Nikako da se narod probudi i da ih jednom za sva vremena prestane podržavati - izjavila je Čustović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.