MOSTAR

Zdenko Klepić: Uprava "Aluminija" zadužena da traži novu korekciju ponude

Zdenko Klepić. Avaz

Piše: M.Sm. / Avaz.ba

16.12.2019

Zdenko Klepić, predsjednik Nadzornog odbora "Aluminija", nakon okončanja sjednice, kazao je novinarima kako je Upravi ovog preduzeća dato zaduženje da što hitnije zatraži od izraelsko-kineskog konzorcija "Abraham grupe" nastavak razgovora s ciljem korekcije njihove ponude. 

Zaključeno je jednoglasno, rekao je on, da Nadzorni odbor podržava biznis model u vezi s oživljavanjem i nastavkom proizvodnje novih investicija i zapošljavanja radnika.

- Zatražene su dorada i izmjena ponude u dijelu pravnog modela, a koji se, između ostalog, odnosi na rokove najma, kao i visinu najma, tj. zakupnine te pravnog odnosa sa sadašnjim "Aluminijem" u vezi s najmom. Zatražili smo, također, da iz ponude izdvoje sve zahtjeve koji se odnose na razne nivoe vlasti, a ima ih puno, čije rješavanje nije u nadležnosti Uprave niti Nadzornog odbora - kazao je Klepić.

Zatraženo je, istakao je, da se fokus u ponudi stavi na pogon ljevaonice radi očuvanja opreme i angažiranja zaposlenika, jer sve ostalo, naveo je, zahtijeva rokove.

Na zahtjev Uprave, kazao je, donesena je odluka da se isplate otpremnine, u skladu s propisima, svim zaposlenicima koji će biti proglašeni tehnološkim viškom.

Na pitanja novinara nije htio odgovarati, izuzev što je naveo da je Dražen Pandža ostao direktor "Aluminija".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.