BEZ IKAKVE NAJAVE

U Mostaru se po ko zna koji put sanira ista rupa

Riječ je o mjestu na kojem se u ljeto 2016. godine „ukazala“ rupa nakon što su na tom dijelu Bulevara okončani radovi na izgradnji kolektora

Piše: M. Smajkić

9.11.2020

Danas na Bulevaru: Zatrpavali je zemljom pa krpili. M. Smajkić

Bez ikakvih službenih najava i obavijesti vozačima, danas su na mostarskom Bulevaru otpočeli radovi na, kako stoji na ploči novootvorenog gradilišta, „sanaciji magistralne ceste M-6.1 do raskrsnice kod Doma zdravlja u Mostaru“. 

Uz to što iz Gradske uprave Mostar nisu našli za shodno obavijestiti javnost „o sanaciji ceste“, uočeno je da je teška mehanizacija na istom mjestu gdje su do sada najmanje pet puta izvođeni radovi.

Riječ je o mjestu na kojem se u ljeto 2016. godine „ukazala“ rupa nakon što su na tom dijelu Bulevara okončani radovi na izgradnji kolektora. Svega nekoliko dana nakon asfaltiranja, dio ceste je, praktično, propao, a rupa je zatrpana zemljom. Do posljednje sanacije, lani u septembru, rupa je „krpljena“ u nekoliko navrata.


Od nadležnih su dolazile različite informacije o tome šta je izazvalo takvo oštećenje i propadanje ceste. S jedne strane se iznosilo da su greške načinjene prilikom izvođenja radova na kolektorima, a s druge da je riječ o urušavanju odvodnog kanala koji je star više od 100 godina.

Tako i u naslovu odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuđača, objavljenoj na službenoj stranici Grada Mostara, stoji „Austrijski kanal“, a u opisu predmeta nabavke navedeno je da je riječ o rekonstrukciji odvodnog kanala i saobraćajnice.

Procijenjena vrijednost radova, čiji je rok 30 dana, iznosi 190.000 KM, a sredstva su osigurana iz budžeta Federacije BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.