PREDSJEDNIK KO SBB-A

Kljako: "Koalicija za Mostar" će biti ubjedljivi pobjednik

Jako smo zadovoljni rezultatima koji pristižu, kaže predsjednik KO SBB HNK

Kljako: Nemaju listu na Zapadu. M.Sm.

Piše: M. Smajkić

20.12.2020

Anel Kljako, predsjednik Kantonalnog odbora SBB Hercegovačko-neretvanskog kantona kazao je večeras, u izjavi za „Avaz“, kako se , prije svega želi referisati na jedan termin koji se pojavljuje u medijima, a to je da se „Koalicija za Mostar 2020“, koju čine SDA, SBB, DF, S BiH i BPS, naziva terminom stranke okupljene oko SDA.

-To nije tačno. Ovo su stranke koje su okupljene oko Mostara i jako smo zadovoljni rezultatima koji pristižu. "Koalicija za Mostar" će biti ubjedljivi pobjednik izbora u Mostaru i to je ono što nas raduje-kazao je Kljako.

On se osvrnuo i na rezultate izbora koji se iznose u medijima, konkretno, na informacije koje se odnose na Gradsko područje Zapad, a u kojima je navedeno da određeni broj galsova ima i „Koalicija za Mostar“, koja, uopće nije prijavila listu za tu izbornu jedinicu.Također, izneseno je da probosanke stranke ne mogu računati na mandat na tom području.

-Dovoljno je glasačko tijelo na području Zapad, da „Bh.blok“ dobije vijećnika, jer oni imaju prijavljenu listu za to Gradsko područje, dok i „Bh.blok“ i „Koalicija za Mostar“ imaju svoju listu na području Jugozapad. Tu je dovoljno glasačko tijelo da dobijemo i mi i „Bh.blok“ po vijećnika. Međutim, mi u ovom trenutku ne znamo da li su probosanski orijentisani glasači izašli na izbore i čekamo te rezultate-rekao nam je Kljako.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.