REAKCIJE

Kljako: U Mostaru je sada vrijeme za spuštanje tenzija i dijalog

Kandidati SBB imaju ,po preliminarnim rezultatima, tri mandata

Kljako: Probosanske snage imaju 17 mandata. Avaz

Piše: M.Sm.

21.12.2020

Anel Kljako, predsjednik Kantonalnog odbora SBB-a Hercegovačko-neretvanskog kantona ocijenio je da je nakon održavanja historijskih izbora u Mostaru sada vrijeme za spuštanje tenzija i dijalog.

Mišljenja je kako je potrebno sačekati nekoliko dana dana da stignu rezultati dijaspore , kako bi, istaknuo je, mogli tačno vidjeti ko je izborni pobjednik u Mostaru.

-U ovom momentu probosanske stranke imaju sigurnih 17, a smatramo da nakon što se prebroje glasovi dijaspore da ćemo imati mandat i u Gradskom području Zapad. Iskreno nas raduje uspjeh i Irme Baralija i Armana Zalihića, kao i ostalih vijećnika u ime „Bh. bloka“. Teška kampanja je iza nas i vjerujemo da je sada potrebno da hladne glave pristupimo pregovorima i izboru gradonačelnika . Sretni smo, jer su glasači SBB - a izašli na izbore i podržali „Koaliciju za Mostar“. Kandidati SBB - a imaju svi odreda jako značajne rezultate i, po preliminarnim rezultatima, tri mandata u Gradskom vijeću Mostar . Stoga, koristim priliku da se zahvalim glasačima na izlasku na izbore i podršci –kazao je Kljako.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.