KRIZA I NA PIJACAMA

Muke trgovaca u Hercegovini: Prodamo jedne pantalone u tri mjeseca

Trgovci dječije odjeće na konjičkoj pijaci u krizi

Piše: S. Dž.

19.3.2021

Balić: Loša situacija. S. Dž.

Pandemija izazvana koronavirusom negativno se odrazila i na rad Konjičana koji na pijaci prodaju dječiju odjeću. Prema riječima prodavača Sabita Topalovića, od prošle godine je u velikoj mjeri otežan rad, a prodaja je opala za 50 posto.




Otežani uvjeti

- Od pojave pandemije radimo u otežanim uvjetima i 2020. godina je bila izuzetno teška. Prodaja je opala i borimo se kako znamo i umijemo. Nadam se da neće doći do ponovnog zatvaranja i obustave rada, kao što je to bilo na početku pandemije. Od ovog posla sam školovao i dvoje djece na fakultetu, plaćam sve obaveze prema državi i nastavljam raditi uz poštivanje epidemioloških mjera - kaže Topalović.

Loša situacija

Među prodavačima dječije odjeće je i Salem Balić, demobilisani borac, koji nastoji zaraditi za život.

- Štand sam registrirao na suprugu i prodajemo dječiju odjeću. Prodaja nije bila nikad lošija, jedino uspijemo prodati trenirke i pidžame, dok se ostala odjeća slabo traži. Jedne pantalone prodamo u tri mjeseca, nema ni kupovine za novorođenčad, tako da je loša situacija. Teško dolazimo i do robe, jer su zatvorene granice prema Mađarskoj i Turskoj - naveo je Balić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.