NA PODRUČJU LIVNA

Počelo označavanje naselja, trgova i ulica

Vrijednost projekta 105.663 maraka

Fena

10.7.2020

Pločica s brojem postavljena i na Gradsku upravu. Fena

Preuzimanjem pločice s brojem jedan i nazivom ulice Trg branitelja Livna te njenim postavljanjem na zgradu Gradske uprave, gradonačelnik Luka Čelan obilježio je početak označavanje naseljenih mjesta, ulica i trgova u gradu.

Riječ je o projektu postavljanja ploča za označavanje naseljenih mjesta, ulica i trgova, kao i ploča za označavanje Grada Livna te fizičko označavanje naseljenih mjesta, naselja, ulica i trgova pločama i zgrada s pločicama s kućnim brojevima.

Vrijednost ugovorenih radova je 105.663 maraka, od čega je Grad osigurao 90.663 maraka, dok će preostalih 15.000 maraka snositi Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

- Ovim projektom ćemo riješiti označavanje na području Livna i važno je da su naši sugrađani također upoznati s detaljima projekta. Njime će svako naše naselje, ulica, trg, zgrade, odnosno svako kućanstvo u Livnu, dobiti točan naziv i broj, čime će se traženo odredište pronalaziti brže i učinkovitije što u konačnici znači i vremensku, ali i novčanu uštedu - kazao je Čelan.

Ugovorom je predviđeno da će projekt postavljanja novih pločica trajati pola godine, a stanari zgrada te vlasnici kućanstava o datumu označavanja njihovih ulica i objekata bit će obaviješteni.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.