REPUBLIKA SRPSKA

Sinoć počela manifestacija "Dani Srebrenice 2016"

U srebreničkom Domu kulture

S. Sm.

27.5.2016

Zamjenica srebreničkog načelnika Biljana Rakić sinoć je u prepunoj sali Doma kulture u Srebrenici zvanično otvorila 13. privrednu, kulturnu i sportsku manifestaciju "Dani Srebrenice 2016", koja će trajati do 6. juna. Po utvrđenom programu, manifestacija će se odvijati pod motom "Mom gradu s ljubavlju", a imat će četrdeset kulturnih i sportskih sadržaja, koje će realizovati oko 2.000 učesnika.

dani4

Pored ostalih sadržaja, predviđeno je nekoliko pozorišnih predstava, nastupa srebreničkih folklornih grupa, muzičkih sastava, likovnih izložbi, koncerta narodne muzike, promocija knjiga, bibliotekarskih dana i sportskih takmičenja u malom fudbalu i stonom tenisu.

U programu će učestvovati učenici osnovnih i srednjih škola, djeca iz vrtića i srebrenički sportisti. Pored sponzora za ovu manifestaciju Općina Srebrenica je iz budžeta osigurala 20.000 maraka.

dani5

Veliku pažnju građana ove manifestacije privlači regionalno lovačko takmičenje u gađanju pokretnih meta na Vitezu 28. maja, kao i pecanje na plovak na plaži Oštrika, jezera Perućac, koje će biti održano istog dana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.