BANJA LUKA

Tubak: Govedarica kukavički krije svoju vezu s Radićem

Mektić je imenovan za povjerenika, a u Povjereništvu je sjedio i Radić

SRNA

3.10.2018

Krajnje je kukavički nastup predsjednika SDS-a Vukote Govedarice u kojem aktivistu te stranke Aleksandra Radića iz Čelnica naziva "izvjesnim" i pokušaj zametanja traga njihove povezanosti tvrdnjom da je to nepoznati član SDS-a koji se slučajno fotografirao s njim i njegovim saradnicima, istakao je bivši predsjednik Općinskog odbora SDS-a Čelinac Goran Tubak.

- Nije on za njih nikakav  "izvjesni Radić", nego njihov glavni saradnik poslije moje smjene s kojim su vršili komunikaciju i rad na terenu - rekao je Tubak Srni.

On je dodao da je spominjanje njegovog imena na konferenciji za novinare koju su održali Govedarica i ostali lideri Saveza za promjene čista kleveta.

- Govedarica je, zamećući trag svoje veze s Radićem, izjavio da sam ga ja učlanio u partiju, a dobro zna da su se pojavile nove članske karte prilikom revizije članstva i da smo se svi 2015. godine morali ponovo učlaniti u SDS. U to vrijeme sam bio predsjednik Općinskog odbora SDS-a Čelinac. Radić je bio član SDS-a i prije i poslije mene - pojasnio je Tubak.

On je dodao da su prije toga članske karte ličile na zdravstvene knjižice, a danas su plastificirane kao lične karte.

- Članske karte prolaze proceduru u Sekretarijatu, štampaju se i na kraju ih potpisuje presjednik SDS-a - istakao je Tubak.

On je podsjetio da ga je Govedarica smijenio s pozicije predsjednika SDS-a u Čelincu, raspustivši cijeli Općinski odbor slanjem pisma putem elektronske pošte.

- Govedarica laže da je prilikom mog izbacivanja iz stranke Predsjedništvo SDS-a glasalo za isključenje. On je sam donio tu odluku, što nije po Statutu stranke, jer uopće nije ni bilo na dnevnom redu. Pozivam Govedaricu na poligraf ili javno sučeljavanje, a moje tvrdnje je lako provjeriti - rekao je Tubak.

Prema njegovim riječima, još je moguće provjeriti i protiv koga je pisao Radić i s kim je sarađivao.

- Njegov profil na Facebooku još nije obrisan. Poslije raspuštanja Općinskog odbora Dragan Mektić je imenovan za povjerenika, koji je imenovao Povjereništvo, odnosno Predsjedništvo od dvadesetak ljudi. Među njima je i "izvjesni Radić", naveo je Tubak i dodao da je bio prinuđen da se oglasi u vezi sa slučajem "Radić" zbog pokušaja Govedarice da njega kriminalizira.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je jučer na konferenciji za novinare u Banjoj Luci da je Radić uhapšen zbog sumnje da je 31. marta ispalio "zolju" na zgradu koncerna "Agram" u banjalučkom naselju Borik.

Lukač je istakao da se tim terorističkim aktom željelo pokazati da se policija ne može nositi sa sigurnosnim izazovima u Republici, a da je krajnji cilj bilo stjecanje političke koristi uoči općih izbora. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.