CRVENI KRIŽ Aktivnosti provedene u okviru obilježavanja Svjetskog dana sjećanja na žrtve saobraćajnih nesreća

Srednjoškolci izveli vježbu zbrinjavanja povrijeđenih u nezgodama

Direktorica škole Biljana Pisić istakla je da je predavanje prvenstveno bilo namijenjeno maturantima

Z.Kuljić
20.11.2018 14:12

Jedna od vježbi

Foto: Z. K.

Članovi sekcije Crvenog križa zvorničkog SŠC-a „Petar Kočić“ izveli su pokaznu vježbu spašavanja povrijeđenih u nezgodama da bi skrenuli pažnju budućim vozačima na opasnosti koje brza vožnja, upotreba mobilnog telefona i alkohol mogu donijeti.

Ove aktivnosti provedene su u okviru obilježavanja Svjetskog dana sjećanja na žrtve saobraćajnih nesreća, kada su stručno predavanje održali i pripadnici PU Zvornik. Direktorica škole Biljana Pisić istakla je da je predavanje prvenstveno bilo namijenjeno maturantima, odnosno učenicima koji se odlučuju za polaganje vozačkog ispita. 

- Naš psiholog je održao predavanje o psihološkim posljedicama traume te prevazilaženju stresnog događaja nakon nezgode – istakla je Pisić.

Na teritoriju grada Zvornika za šest mjeseci ove godine, u odnosu na isti period prošle godine, ukupan broj saobraćajnih nesreća i povrijeđenih osoba je povećan, dok je broj poginulih osoba u nesrećama isti, odnosno život je izgubila po jedna osoba. U proteklih 10 mjeseci tekuće godine na području kompletne PU Zvornik evidentirane su četiri saobraćajne nesreće sa smrtnom posljedicom.

Tagovi

Akcija Vježba
NA VRH