REPUBLIKA SRPSKA

Stanje sigurnosti u Trebinju zadovoljavajuće

Željo Đogo, načelnik Odjeljenja za privredni kriminalitet, rekao je da je u prošloj godini evidentirano 347 krivičnih djela

PU Trebinje: Godišnja konferencija za novinare. P. M.

P. M.

22.1.2019

Stanje sigurnosti na području koje pokriva PU Trebinje u 2018. godini bilo je zadovoljavajuće, rekao je Žarko Laketa, načelnik PU Trebinje, na redovnoj godišnjoj konferenciji za novinare. 

- Prisutan je pad kriminaliteta i narušavanja javnog reda i mira, ali nismo zadovoljni sigurnošću saobraćaja jer je, bez obzira na akcije i povećane kazne, broj saobraćajnih nesreća povećan - istakao je Laketa i dodao da je krivično djelo koje je u najvećoj mjeri opterećivalo ovu upravu, paljenje automobila, riješeno te da je od ukupno šest ovih krivičnih djela, riješeno pet.

Prema Laketinim riječima, PU Trebinje dostavila je Tužilaštvu Bosne i Hercegovine dopunu izvještaja o počinjenom krivičnom djelu protiv sedam osoba zbog postojanja osnove sumnje da su počinila krivična djela ratni zločin protiv čovječnosti i ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Siniša Laketa, načelnik Sektora policije, naveo je da je u 2018. godini na području PU Trebinje uhapšeno 308 migranata koji su, prema zakonskim propisima, predati policiji, a izvršili su jedno krivično djelo krađa, te da je dokumentirano sedam krivičnih djela koja se odnose na krijumčarenje ljudi.

Željko Đogo, načelnik Odjeljenja za privredni kriminalitet, rekao je da je u prošloj godini PU Trebinje evidentirala 347 krivičnih djela, manje za dva odsto u odnosu na 2017. godinu, te da se na opći kriminalitet odnosi 248, na zloupotrebu opojnih droga 19, na privredni kriminalitet 51, a na sigurnost saobraćaja 29 krivičnih djela.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.