SIGURNOST Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH za "Avaz"

Vilić: Skup u Potočarima protekao bez incidenata

Iskazan je visok stepen saradnje i profesionalizma svih agencija koje su osiguravale komemoraciju, dženazu i ukop za 33 žrtve genocida

S. DEGIRMENDŽIĆ
11.07.2019 16:29

I Vilić sa saradnicama odao počast žrtvama

Foto: Avaz

Komemorativni skup te dženaza i ukop za 33 žrtve genocida na mezarju u Potočarima, održani danas u povodu 24. godišnjice genocida u Srebrenici, sa sigurnosnog aspekta protekli su bez problema i incidenata, potvrdio je za „Avaz“ Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) BiH.

Skup, kojem su prisustvovali brojni domaći i međunarodni zvaničnici te veliki broj porodica žrtava, kao i građana iz svih krajeva svijeta, osiguravali su, kazao je Vilić, osim pripadnika DKPT-a, i Federalna uprava policije, Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA), MUP RS, Granična policija, pripadnici Oružanih snaga BiH, kantonalna ministarstva unutrašnjih poslova, kao i Agencija za istrage i zaštitu i Služba za poslove sa strancima.

- Iskazan je visok stepen saradnje i profesionalizma svih agencija koje su osiguravale ovaj skup i on je okončan bez ijednog zabilježenog incidenta - zaključio je Vilić.

NA VRH