BANJA LUKA Poslanik u Skupštini RS

Stanivuković daje poslaničku naknadu za "Caritas", "Merhamet" i Crveni križ

Dio paušala će uvijek rado usmjeriti "Mozaiku", kazao je

Fena

Draško Stanivuković

Foto: Arhiv


Poslanik u Skupštini RS i predsjednik Gradskog odbora Partije demokratskog progresa (PDP) Banja Luka Draško Stanivuković jučer je, zajedno s poslanikom iz prethodnog saziva entitetskog parlamenta Adamom Šukalom, donirao hranu Javnoj kuhinji "Mozaik prijateljstva“. 

- Donirali smo hranu za šest stotina obroka i takvu praksu ćemo nastaviti. Funkcioniranje javnih kuhinja treba riješiti sistemski, kroz zakonske regulative, ali i stabilnim finansiranjem iz budžetskih sredstava. Dio poslaničke naknade ću uvijek rado usmjeriti "Mozaiku", ali i drugim ljudima kojima je to potrebno u našoj zemlji - rekao je Stanivuković.

Šukalo i Stanivuković danas su i pripremali obroke, a s korisnicima javne kuhinje će i ručati.

Nakon što je izabran u Narodnu skupštinu RS, kao poslanik s najviše osvojenih glasova, najavio je da će se odreći poslaničke naknade u korist sugrađana sa socijalnim potrebama, dok se Šukalo odrekao "bijelog hljeba".

Nakon "Mozaika prijateljstva", Draško Stanivuković će, kako je danas saopćeno, svoj poslanički paušal uputiti "Caritasu", "Merhametu“ i Crvenom križu.

- Pravilnom raspodjelom javnih sredstava ne samo da bi se javne kuhinje finansirale iz budžeta nego čak ne bi ni postojale, budući da bi svi građani imali mogućnost za dostojan život. Ukidanjem povlastice "bijeli hljeb" i mnogih drugih, moguće je pronaći enormna sredstva za takve namjene - smatra Stanivuković.

NA VRH

Podijeli članak na