SKUPOVI

U Banju Luku stiže više od 500 učesnika iz 45 zemalja

Potrudili smo se da dovedemo vodeće istraživače, naučnike, doktore, profesionalce, inžinjere, IT stručnjake, kaže Badnjević

Badnjević: Izuzetno važan događaj

B. T.

15.5.2019

Treća Međunarodnu konferenciju o medicinskom i biološkom inžinjeringu - CMBEBIH 2019 bit će održana u Banjoj Luci, od 16. - 18. maja 2019. godine. Radi se o stručnoj i naučnoj konferenciji, koja za cilj ima razmjenu ideja, iskustava, najboljih praksi i najnovijih istraživanja iz oblasti medicinskog i biološkog inženjeringa, kao i iz svih ostalih povezanih oblasti, u cilju poboljšanja kvaliteta zdravstvene zaštite i života u cjelini.

- Planirano je da konferenciji prisustvuje više od 500 učesnika iz 45. svjetskih zemalja. Ovo je izuzetno važan naučno-akademski događaj – kazao nam je prof. dr. Almir Badnjević, predsjednik CMBEBIH 2019.

Kako kaže, riječ je o naučnom skupu na kojem će naučnici, ali i studenti iz BiH, kao i inozemstva, imati priliku za usavršavanje rada i razmjenu iskustava s kolegama iz cijelog svijeta.

- Potrudili smo se da u Banja Luku dovedemo vodeće istraživače, naučnike, doktore, profesionalce, inžinjere, IT stručnjake - kako bi kreirali platformu za raspravu o najnovijim istraživanjima, inovativnim rješenjima i izazovima u ovoj oblasti u cilju poboljšanja kvaliteta zdravstvene zaštite i života u cijelini. Pored toga, konferencije su odlična mjesta za networking na kojima možete upoznati vaše buduće partnere na projektima, dogovoriti razmjene studenata, te pronaći nova mjesta za zaposlenje. Potencijalni sponzori se mogu predstaviti svim učesnicima, te ostvariti nove poslovne prilike – kaže Badnjević.

Planirano je i održavanje niza popratnih događaja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.