LIJEPE VIJESTI

Udruženje "Bebe" obilježilo rođenje 100. novorođenčeta

Prema Dejaninim riječima, osjećaj je neopisiv i nestvaran

P. M.

3.6.2019

Članovi Udruženje porodica sa problemom steriliteta "Bebe". P. M.

Dejana i Đorđe Matović, članovi Udruženja porodica s problemom steriliteta "Bebe", nakon petogodišnje borbe za potomstvo, postali su ponosni roditelji malog Vujadina. Vujadinovim rođenjem Udruženje "Bebe" je proslavilo svoju 100. bebu, povodom čega je održana i pres-konferencija.  

Prema Dejaninim riječima, osjećaj je neopisiv i nestvaran.

- Veoma smo sretni. Nakon pet godina dobili smo našeg anđela. Uspjeli smo iz drugog pokušaja vantjelesne oplodnje dobiti bebu i ovo je neopisiv osjećaj. Dolaskom na svijet djeteta zaborave se sve prepreke i borba za potomstvo koja nije bila nimalo laka - istakla je Dejana i dodala da posebnu zahvalnost duguju doktorima nevesinjske bolnice – Kokotoviću, Tamindžiji i Miniću te medicinskim sestrama ove ustanove.

Ona je zahvalila i Udruženju "Bebe", Gradskoj upravi i svima koji su im pomogli da ostvare roditeljski san.

Snežana Misita, predsjednica Udruženja "Bebe", navela je da je ovom udruženju svaka beba jednako bitna, ali je brojka od stotinu uspjeh, važan ne samo za Udruženje nego za cijelu Hercegovinu.

- Hercegovina je u proteklih devet godina, koliko postojimo, postala bogatija za četiri školska odjeljenja - naglasila je Misita.

- Rođenje stote bebe rezultat je na koji treba biti ponosan, ali i motivacija da se ubuduće radi još više i bolje i nastavi graditi velika i vesela porodica - izjavila je Misita i dodala da su iz Udruženja zahvalni Gradskoj upravi koja finansira jednu vantjelesnu oplodnju, bez obzira na godine života majke.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da će Gradska uprava Trebinje darovati sve bebe u Hercegovini čiji su roditelji članovi Udruženja "Bebe" sa po 100 KM, jer je porodica osnov svakog društva, a sva djeca ista.

- Grad Trebinje je i u prethodnom periodu kroz različite programe podržavao porodicu, na tome smo istrajali i to će biti prioritet i ubuduće - naveo je Ćurić i dodao da Gradska uprava neće ograničavati iznos novca za jednu besplatnu vantjelesnu oplodnju porodicama koje se žele ostvariti kao roditelji.

- Svih 22 zahtjeva koja su do sada došli kod nas su realizirani - istakao je Ćurić.

Direktorica trebinjske filijale Fonda zdravstva RS i poslanica u NSRS Valerija Lakić je pozvala sve parove koji žele se ostvariti kao roditelji vantjelesnom oplodnjom da se jave u Udruženje "Bebe" ili u filijalu Fonda zdravstva RS u Trebinju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.