SREBRENICA

Za 60 parking mjesta 250.000 maraka

Za infrastrukturne projekte i otvaranje četiri manja pogona bit će osigurana tri miliona KM

Maketa budućih garaža. Avaz

Piše: S. Sm.

19.12.2019

Rekonstrukcijom gradske saobraćajnice, kojom su prošireni trotoari i sklonjena ranija parkirališta, u Srebrenici je, posebno radnim danom, veliki problem naći mjesta za parkiranje vozila.  

Ovaj problem uočilo je i općinsko rukovodstvo te je usvojenim budžetom za narednu godinu za gradnju parkinga sa 60 mjesta planirano 250.000 maraka.    

Mladen Grujičić, načelnik općine, kaže da je u toku izrada projektne dokumentacije za garaže, a lokacija je skupštinskom odlukom određena kod zgrade stare „Pivnice“, u samom centru grada. Nada se da će radovi na ovom projektu početi na proljeće, a najavljuje i nekoliko infrastrukturnih projekata koji će biti realizirani naredne godine, među kojima je i uređenje gradskog parka.

- Za infrastrukturne projekte i pokretanje četiri manja pogona u industrijskoj zoni Potočari, kreditnim zaduženjem, donatorskim sredstvima i sredstvima lokalnog budžeta bit će obezbijeđena tri miliona maraka – naglasio je Grujičić, dodajući da će Srebrenica iduće godine biti veliko gradilište.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.