TREBINJE

Nove kontrolne tačke na prilazu gradu

Pacijenti u bolnicu mogu da uđu samo na jedan ulaz

Trijaža pacijenata pri ulasku u zdravstvene ustanove. P. Mucović

Piše: P. M. / Avaz.ba

23.3.2020

Na području Trebinja nema potvrđenih slučajeva zaraženih koronavirusom, dok se u samoizolaciji nalazi 326 građana, potvrđeno je iz gradskog Štaba za vanredne situacije.

Donesena je odluka da se sve osobe koje nemaju prebivalište na području ovog grada, obavezuju da se, ukoliko se zadržavaju na teritoriji Trebinja, jave na besplatan broj 121 kako bi se evidentirao njihov boravak te da će svi oni koji se ne budu pridržavali ove mjere, biti sankcionirani u skladu sa Zakonom o zaštiti i spašavanju u vanrednim situacijama.

Kontrola pri ulasku u bolnicu i Dom zdravlja. P. Mucović

Štab je donio odluku da će Grad, osim pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, formirati dodatne kontrolne tačke kako bi se pokrili svi prilazi gradu.

Donesena je i odluka da se za karantin odredi u Tulima, dok je ispred trebinjskih zdravstvenih ustanova, bolnice i Doma zdravlja, postavljen objekt za trijažu pacijenata, čime je onemogućeno da neko koje je, eventualno, zaražen, uđe u ove ustanove. Pacijenti u bolnicu mogu da uđu samo na jedan ulaz, dok su svi ostali ulazi zatvoreni iz preventivnih razloga.

Iz Policijske uprave upozorili su građane da se ne okupljaju u grupama na javnim površinama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.