BIJELJINA

Rođena treća zdrava beba

Trenutno kod sedam osoba zabilježen pozitivan nalaz na koronavirus

Piše: Lj. Lj. / Avaz.ba

7.4.2020

Ukupno je testirano 89 osoba. Avaz

U operacionoj sali bijeljinske bolnice, prilagođenoj za karantin, rođena je i treća beba, dječak. Porodilja je na porođaj došla iz kućnog karantina. I majka i dječak osjećaju se dobro, izjavila je Milica Lovrić, direktorica bijeljinske bolnice.

Nakon današnje sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije u Bijeljini rečeno je da će prvozaražena osoba danas biti otpuštena iz karantina, jer je kontrolni nalaz po drugi put pokazao da je ovaj muškarac negativan na COVID-19. U Bijeljini je trenutno kod sedam osoba zabilježen nalaz pozitivan na koronavirus.


Stariji pacijent

- Nulti pacijent iz Bijeljine, kao i njegova supruga, danas će napustiti karantine, jer su negativni na virus korona. U ponedjeljak je, nažalost, zabilježen drugi smrtni slučaj, a riječ je o starijem pacijentu koji je imao više oboljenja i pripadao je klasteru registrovanom u Medicinskom institutu „Bajer“. U bolničkom karantinu imamo osam pacijenata, od kojih su dva pozitivna na Covid-19, a očekujemo nalaze za još osam osoba. Ukupno je testirano 89 osoba, a 119  je u kućnom karantinu – rekla je dr. Lovrić.

Ljekarski nadzor

Direktor Doma zdravlja Duško Milovanović naglasio je da se pod nadzorom nalazi 520 osoba.

- U karantinu na graničnom prijelazu Rača smješteno je šest osoba, isto toliko u Domu učenika, dok je u fiskulturnoj sali OŠ „Vuk Karadžić“ smješteno 50 osoba. Svi oni se osjećaju dobro, bez ikakvih tegoba - izjavio je Milovanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.