AKCIJA U BIJELJINI

Prikupljaju pomoć za bolesne studentice

Za liječenje potrebna značajna sredstva

Građani daju svoje priloge. Lj. Ljubojević

Piše: Lj. Lj.

22.10.2020


U organizaciji Saveza studenata Bijeljina, studenti Fakulteta poslovne ekonomije, Pedagoškog, Poljoprivrednog i Pravnog fakulteta Univerziteta Istočno Sarajevo organizirali su humanitarnu akciju prikupljanja finansijskih sredstava za liječenje dvije studentkinje ovog univerziteta, Vanje Mirković, koja ima karcinom kostiju, i Dajane Lazarević, koja se nalazi u stanju svjesne kome, nakon teške povrede glave, kao posljedica pada sa bicikla.

Neophodna su značajna finansijska sredstva za njihovo liječenje.


Simbolična prodaja kolača. Lj. Ljubojević

Kristina Koprivica, predsjednik Saveza studenata Bijeljina, kaže da već tri dana studenti obavljaju simboličnu prodaju kolača u Centru za visoko obrazovanje i na gradskom trgu.

- Pokušali smo animirati građane, kako bi se i oni uključili u ovu humanitarnu akciju svojim skromnim prilozima. Zahvaljujući lokalnim slastičarnicama, „Mocart“ i „San Marko“ dijelimo kolače prolaznicima. U akciju su se uključile i bijeljinske firme „Sport vision“ i „Mega drvo“ koje su uplatile po 500 KM za liječenje studentkinja. Iskazana je ljudska i kolegijalna solidarnost, kada su bolesne studentkinje u pitanju. Nadamo se pozitivnom ishodu, što se tiče njihovog izlječenja - kaže Koprivica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.