RIJEDAK JUBILEJ

Danica i Đurađ Čičić 65 godina u sretnom braku

Ponosni su na sina i kćerku, četvero unučadi i šestero praunučadi

B. Grgić

Slavlje u krugu najbliže rodbine

Foto: B. Grgić


Đurađ Čičić, nekada najpoznatiji bosanskogradiški krojač, na plećima uspješno nosi 87 godina, a njegova životna saputnica Danica samo godinu manje. U braku su 65 godina, obilježili su nedavno jubilej kakvim se malo ko u regionu može pohvaliti.

Danica je bila vlasnica hemijske čistionice, tako da su bez njihovog rada bile nezamislive svadbe, mature, rođendani, bilo kakva slavlja i svečanosti.

Veliki značaj

Proslavili su svoj jubilej kako i dolikuje, u krugu porodice, sa sinom i kćerkom, zetom, snahom, unucima i praunucima... Ponosni su na sina i kćerku, četvero unučadi i šestero praunučadi.

- Iza nas je 65 godina sloge, rada i ljubavi. Bilo je teških trenutaka, ali mi pamtimo one lijepe. Ponosni smo na sve što smo uradili, posebno na našu djecu, unuke i praunuke. Sam njihov dolazak i čestitanje jubileja za nas je bilo od neopisivog značaja - rekli su slavljenici Đurađ i Danica, dopunjujući jedno drugo.

  • Čičići pamte samo lijepe momente

    Čičići pamte samo lijepe momente

    Foto: B. Grgić


Dragana Turk, njihova  kćerka, kaže da je imala sreću da su je odgojili najbolji roditelji na svijetu. Vrijedni, pažljivi, pošteni ljudi.

- Moji roditelji su do 1963. godine živjeli u Lukavcu, a onda su se preselili u Bosansku Gradišku. Tata je bio vrstan krojač, šio je po narudžbama, da bi potom prešao na konfekcijsko šivanje. Potječu iz mnogočlanih porodica, vrijedni su, svakodnevno nas tjeraju da više i više radimo - rekla je Turk.

Aktivan pčelar

Đurađ i u devetoj deceniji pčelari, važi za najstarijeg aktivnog pčelara u gradu na Savi. Njegova supruga drži domaćinstvo pod konac, sve je na svom mjestu i blista od čistoće. Isto kao što su njih dvoje blistali na fotografiranju prilikom obilježavanja 65. godišnjice braka. Njihova deviza je - radite i budite zdravi.

Čičići su, inače, ugledna bosanskogradiška porodica. Po Đurđevom bratu Vojislavu zove se i jedna ovdašnja ulica. Vojislav je bio prvoborac, antifašista u Drugom svjetskom ratu.

Više o temi Bosanska Gradiška

NA VRH

Podijeli članak na