TREBINJE

Đački dom postaje Covid odjeljenje?

U prethodnom periodu, u martu i aprilu, Đački dom je već bio karantin, pa su protokoli koji treba da budu u jednoj takvoj ustanovi već poznati

Sa današnjeg sastanka. P. Mucović

Piše: P. Mucović

4.11.2020

Đački dom u Trebinju, sa oko 200 ležajeva, u slučaju potrebe bit će Covid bolnica, rekao je danas Radovan Višković, premijer Republike Srpske, nakon sastanka sa Mirkom Ćurićem, gradonačelnikom Trebinja.

Završeno 70 projekata

- U prethodnom periodu, u martu i aprilu, Đački dom je već bio karantin, pa su protokoli koji treba da budu u jednoj takvoj ustanovi već poznati - rekao je Višković i dodao da će djeca koja su smještena u Đački dom, u slučaju potrebe, biti prebačeni u Studentski dom i u hotele, a troškove smještaja finansirat će Vlada RS i Grad Trebinje.

Prema Viškovićevim riječima projekti u Trebinju se ne realizuju samo pred izbore, već se, radilo četiri godine, a završeno je preko 70 projekata.

- Vlada i institucije RS u narednom periodu učinit će sve da se Trebinje i Hercegovina i dalje razvijaju. Vlada RS vodi računa o regionalnom razvoju čitave RS od Trebinja do Novog Grada i tako će biti i u narednom periodu - istakao je Višković i dodao da je ovo teško vrijeme zbog koronavirusa za sve i pozvao građane da budu odgovorni i poštuju mjere.

Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja je naveo da je trenutna epidemiološka situacija stabilna, ali da je povećan broj zaraženih pacijenata.

Povećan broj zaraženih

- Bolnica u Trebinju je regionalna, tu dolaze pacijenti iz cijele Hercegovine, tako da od jutros imamo 50 pacijenata u bolnici. To je nešto što je povećano u odnosu na prethodne dane - naglasio je Ćurić i dodao da razgovaramo o programima i projektima na području Trebinja.  

- Bitno je to da se nastavlja podrška Vlade RS. Dakle, svi ti programi i projekti će biti završeni - zaključio je Ćurić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.