ZBOG POGORŠANE SITUACIJE

Pooštrene mjere zaštite i u Trebinju

Svi ugostiteljski objekti na području grada od danas će goste moći da primaju do 21 sat, a poslije 22 sata u njima ne smije da bude gostiju

Mirko Ćurić. P. Mucović

Piše: P. Mucović

12.3.2021

Zbog pogoršane epidemološke situacije na području grada Trebinja danas je zasjedao Štab za vanredne situacije. Nakon zasjedanja gradonačelnik Trebinja i komandant Štaba Mirko Ćurić istakao je da se epidemiološka situacija u Trebinju pogoršala i da će biti preduzete dodatne kontrole poštovanja propisanih mjera zaštite od Covida 19.

Pojačane inspekcijske kontrole

- Svi ugostiteljski objekti na području grada od danas će goste moći da primaju do 21 sat, a poslije 22 sata u njima ne smije da bude gostiju, dok će odluka o onlajn nastavi u pojedinim školama biti donesena do ponedjeljka - rekao Ćurić.

Ćurić je uputio poziv svim ugostiteljima da se pridržavaju novih mjera.

- Biti će pojačane inspekcijske kontrole zbog pogoršane epidemiološke situacije. Ukoliko uočimo da se mjere ne poštuju, već sutra ćemo biti primorani da skratimo radno vrijeme ugostiteljskih objekata - istakao je Ćurić i dodao da je veliki broj učenika testiran na koronavirus, te da se rezultati očekuju najkasnije do nedjelje, nakon čega će biti poznato da li će pojedine škole preći na onlajn nastavu.


- Prema sadašnjim podacima nema potrebe prelaska na onlajn nastavu, ali vidjet ćemo kakvi će biti rezultati testova - pojasnio je Ćurić.

Gradski štab je obavezao direktore osnovnih i srednjih škola da dostavljaju izvještaje o epidemiološkoj situaciji u tim ustanovama, dok su prodajni objekti sa više od pet zaposlenih dužni da na ulazu obezbijede jedno lice koje će vršiti dezinfekciju, te da ograniče broj ljudi koji mogu da budu u zatvorenom prostoru u istom trenutku.

- Grad će Domu zdravlja staviti na raspolaganje stambene površine na Tini, Gorici i Petrovom polju, a u cilju rastrećenja postojećih kapaciteta ove zdravstvene ustanove. Na besplatan broj 121 mogu se prijaviti sva kršenja epidemioloških mjera - distakao je Ćurić.

Prijavljivanje za vakcinaciju

U ambulantama porodične medicine trebinjskog Doma zdravlja u toku je prijavljivanje građana starijih od 65 godina za vakcinaciju protiv koronavirusa.

Prema riječima načelnice porodične medicine Tatjane Bošnjak, jučer i jutros prijavilo se u prosjeku 50 građana po timu porodične medicine, a u Domu zdravlja je 14 timova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.