PREDSJEDNIK VLADE RS

Višković: Vakcinisano je oko 30 posto građana, očekivao sam 70

Molim ljude da ne nasjedaju na priče sa kojekakvih portala, poslušajte struku i vakcinišite se dok je povoljna epidemiološka situacija, rekao je Radovan Višković

A. Ka. / Srna

Radovan Višković

Foto: Agencije


Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je kako nije zadovoljan brojem vakcinisanih građana u Republici Srpskoj, te pozvao ljude da se vakcinišu. Kako je rekao, vakcinisano je oko 30, a očekivao je da će taj procenat biti oko 70.

Višković je istakao da u Republici Srpskoj još nije alarmantna epidemiološka situacija, ali da se povećava broj zaraženih. On je za "Politiku" izjavio da je u ovom bh. entitetu vakcinisano oko 30 posto građana, uz poneki procenat više, ako se dodaju i oni vakcinisani u Srbiji, što je premalo.

- Nisam zadovoljan, jer sam očekivao da ćemo u Srbiji i Republici Srpskoj imati oko 70 posto vakcinisanih građana. Molim ljude da ne nasjedaju na priče sa kojekakvih portala, poslušajte struku i vakcinišite se dok je povoljna epidemiološka situacija, iako moram da prihvatim stav ako to neko ne želi - rekao je Višković.

U pozivu građanima da se vakcinišu, Višković je istakao mogućnost da to učine besplatno i dobrovoljno, te napomenuo da, osim vakcinacije, nema drugog načina za povratak u stanje prije korone.

- Imamo dovoljno vakcina. Neobjašnjivo je da i dalje postoji veliki broj ljudi koji izbjegava vakcine. Treba da se vakcinišu zbog sebe i svoje porodice - naveo je Višković.

On je dodao da istraživanja u svijetu pokazuju, a to tvrdi i struka, da je više od 95 posto novozaraženih nevakcinisano, što se poklapa i sa stanjem u Republici Srpskoj.

NA VRH

Podijeli članak na