GRADONAČELNIK BANJA LUKE

Draško Stanivuković: Milorad Dodik i ja ne razgovaramo, mi se politički razlikujemo

Ja želim da on postane politička prošlost tako da moj narod dobije budućnost, dok on ne želi da ja politički postojim, istakao je

H. J. I.

Stanivuković: Ja sam Dodiku pružio ruku, on to nije učinio

Foto: Avaz


Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković, govorio je za TV Prva o odnosu sa Miloradom Dodikom, članom Predsjedništva BiH. 

- Gospodin Dodik i ja ne razgovaramo, mi se politički razlikujemo. Ja želim da on postane politička prošlost tako da moj narod dobije budućnost, dok on ne želi da ja politički postojim. Кada smo imali otkrivanje spomenika Stefanu Nemanji, ja sam njega pozdravio i pružio ruku. On to nije učinio. I juče sam isto klimnuo glavom, on je glavu okrenuo. To govori o nečijoj kulturi i nečijoj mogućnosti da se izdigne iznad nečega - izjavio je Stanivuković. 

Između ostalog, Stanivuković je poručio da treba zadržati hladnu glavu i voditi "mudru politiku, kako unutar BiH, tako i izvan nje".

- Mislim da je greška lagati svoj narod. Već 20 godina, svaki dan, samo što se nismo otcijepili od BiH. I tako već 20 godina, zato što je to postao svojevrsni politički predizborni trik - zaključio je. 

NA VRH

Podijeli članak na