U SUSRET BAJRAMU

Hasan ef. Skorupan za "Avaz": Bajram namaz u Višegradu klanjat će se u šest džamija

Centralna svečanost za područje Goraždanskog muftijstva u džamiji u Žlijebu

Piše: A. Bajramović

30.4.2022

Ef. Skorupan: Kruna ramazanskog posta. Avaz

Vjernici širom BiH istovremeno tuguju zbog ispraćaja najdražeg gosta, ali se i raduju dolasku Ramazanskog Bajrama i pripremama za obilježavanje jednog od dva najznačajnija muslimanska praznika. Medžlis IZ Višegrad radost je želio podijeliti sa svima pa je po prvi put u posljednje tri decenije ispred Careve džamije u centru grada postavljen pano sa bajramskom čestitkom.


Višegrad: Bajramska čestitka Medžlisa IZ. Avaz

Prema riječima Hasana ef. Skorupana, glavnog imama MIZ Višegrad, Bajram namaz će se klanjati u šest džamija ovog medžlisa – Višegrad, Kaoštice, Međeđa, Orahovci, Dobrun i Žlijeb, gdje će biti upriličena i centralna bajramska svečanost za područje Goraždanskog muftijstva.

- Bajram namaz će se klanjati u ponedjeljak 02. maja u 06.15 sati. Povodom jednog od najvećih islamskih blagdana, Ramazanskog Bjrama koji nam dolazi kao kruna ramazanskog posta, molim Uzvišenog Gospodara svih svjetova da primi post i od srca Bajram šerif mubarek olsun muslimanima Bosne i Hercegovine i diljem svijeta iz Višegrada – kazao je za portal "Avaza" Hasan ef. Skorupan.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.