SAOPĆILO TUŽILAŠTVO BIH

Na području Višegrada pronađeni posmrtni ostaci

Prema prikupljenim informacijama i preliminarnim saznanjima, radi se o potpunim posmrtnim ostacima žrtve bošnjačke nacionalnosti, nestale 1992. godine

Pronađeni posmrtni ostaci. Tužilaštvo BiH

E. Ć.

24.4.2024

Posmrtni ostaci odrasle muške osobe, za koje se pretpostavlja da pripadaju žrtvi bošnjačke nacionalnosti nestaloj 1992., saopćeno je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Na terenu se, kako je navedeno u saopštenju, nalazi stručni saradnik Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH, gdje u dogovoru s postupajućim tužiocem koordinira aktivnosti službenih osoba koje učestvuju u procesu ekshumacije.

Prema prikupljenim informacijama i preliminarnim saznanjima, radi se o potpunim posmrtnim ostacima žrtve bošnjačke nacionalnosti, nestale 1992. godine.

- Posmrtni ostaci će zbog uzimanja DNK uzorka i dalje sudsko-medicinske obrade i utvrđivanja identiteta biti upućeni u mrtvačnicu u Goražde - navodi se u saopćenju.

U procesu ekshumacije učestvovali su doktor patolog sudske medicine, predstavnici Instituta za traženje nestalih osoba Bosne i Hercegovine, predstavnici Međunarodne komisije za nestale osobe, potrebni radnici i mehanizacija, a lokaciju su osiguravali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.