SARAJEVO

PROBLEMI Zbog lošeg puta, Abidu i Diki ni ljekar ne može doći

Lokalne vlasti potpuno zaboravile Salihiće

A. NALO

26.9.2015

Abid Salihić i njegova supruga Dika, koji već deset godina žive u Žunovačkoj ulici u Hadžićima, kako kažu, traže od Općine da im popravi put do njihove kuće, koji vodi do još nekoliko komšija.

Odmah odustaju

Kažu da su relativno blizu glavne ceste, ali opet daleko, jer im do kuće nikakvo vozilo ne može doći.

- Imamo skoro po 80 godina, često nam treba intervencija ljekara. No, zbog uzbrdice, a najviše zbog lošeg puta, vozači Hitne pomoći rijetko se usuđuju doći do kuće. Već poslije prvog pokušaju odustaju. Tada nam jedino ostaje da, uz pomoć kolica ili nosila, dođemo do vozila - kaže Dika.

Ističe da se teško kreće, operirala je žuč, ima šećernu i druge bolesti. Suprug joj je operirao glavu tako da im je često potrebna pomoć ljekara. 

abid

Abid pokazuje put koji je propao

Dobri ljudi

Problem im je i kada dobiju drva ili idu po namirnice. Vozilo dođe na glavnu cestu, dalje ne može. Srećom, ljudi su dobri i brašno i namirnice uvijek iznesu do kuće.

Posebno je, kažu Salihići, teško zimi, kad snijeg padne. Tada im jedino ostaje da sjede u kući. 

Ima novca za asfalt do vikendica

- Potrebno je popraviti do 30 metara puta. U više navrata obraćali smo se Općini Hadžići, tačnije načelniku Hamdi Ejuboviću (SDA), ali bez uspjeha. Kazali su mi da nemaju novca, ali kako imaju da asfaltiraju ispred i najudaljenijih vikendica - ogorčen je Abid.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.