SARAJEVO

VOGOŠĆA: Završni radovi na vanjskom i unutrašnjem uređenju dvorane "Amel Bečković"

Vrijednost projekta je preko 350 000 KM

Avaz.ba

29.8.2016

Danas su izveden završni radovi na izgradnji uređenju prilazne saobraćajnice ka teniskim terenima i parking prostora u zaleđu vogošćanske Sportske dvorane "Amel Bečković".

Firma "Bosman" koja izvodi radove položila je posljednje kvadratne metre asfalta. Izvedeni radvima bio je zadovoljan Edn Smajić, načelnik općne Vgošća koji je sa saradnicima obišao radilište.

- Ostalo je još da se uradi vertikalna i horizontalna signalizacija, postave stubovi za javnu rasvjetu i kante za otpatke, rekao je Smajić.

Radovi su trajali duže od predviđenog, zbog rekonstrukcije cjelokupnog vodovodnog sistema, posebno hidrantske mreže i vodovodnog napajanja. Također je adekvatnim kanalizacionim sistemom urađena sva drenaža za oborinske vode koje su ugrožavale prostor između stadiona i dvorane. Vrijednost ovog projekta je preko 350 000 konvertibilnih maraka. Sada će se intenzivnije krenuti ka vanjskom uređenju Trga žrtava  genocida u Srebrenici.

Pored radova na vanjskom uređenju, privode se kraju i radovi u dvorani. U toku je uređenje glavne plohe kako bi do kraja septembra svi sportski klubovi mogli nastaviti sa redovnim trenažnim procesom i odigravanjem utakmica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.