SARAJEVO

Svi žele plaćati račune na jednom mjestu bez provizije

I. B. - N. Ć.

28.10.2017

Plaćanje režija na jednom mjestu i bez provizije u centru za komunalne usluge, koji bi trebao biti otvoren u ulici Envera Šehovića 14, podržali su brojni građani. Inicijativu „Dnevnog avaza“ da se ovakve poslovnice otvore i na više lokacija jednoglasno su podržali svi. U izjavama za naš list kazali su da će im to donijeti uštede, skratiti čekanje u redovima...   

Više lokacija

Sugrađanin Sead Skopljak smatra da je to pametna ideja i kaže da bi bilo dobro da centara bude više u gradu, jer će u jednome biti gužva. Sličnog mišljenja bila je i Nadira Efendić. Kako nam je kazala, elektronskim putem plaća svoje, ali i račune njenih roditelja, da ne bi gubili vrijeme u redovima. Osim što bi se smanjilo hodanje, sugrađanka Fata Terzić smatra da bi to, uz penzionere, također, bilo i vrlo praktično rješenje za sve zaposlene. Prema mišljenju Mustafe Čauševića, koji, također, podržava ovu inicijativu, dobro rješenje bilo bi plaćanje računa na jednoj lokaciji u gradu.

- Neke banke ranije su ukidale provizije. Smatram da bi bilo pametno smanjiti bespotrebno hodanje i sve račune plaćati na jednom mjestu - kazala je Hatidža Kurtalić.

Da je ova inicijativa u korist građana, mišljenja je i Avdo Žiga. Naglašava da će ova inicijativa, iako on ima slobodnog vremena, pomoći starijim sugrađanima koji se otežano kreću. S ovim stavom slaže se i Maja Hodžić, a, kako nam je kazala, mnogi penzioneri čekaju da svi računi dođu, nakon čega izdvoje i po nekoliko sati da ih plate na šalterima preduzeća bez provizija.

Da je to praktično rješenje, mišljenja je i Ena Šeremet, koja plaća račune na više lokacija. Miladin Runić, također, podržava najavljeno otvaranje jednog zajedničkog centra. Naglasio je da bi našem gradu bilo potrebno više centara, u svim općinama.

Uzimanje novca

- Bilo bi manje maltretiranja za građane koji bespotrebno troše vrijeme, ali i živce na dugo čekanje u redovima - ističe Rizvan Redžepi.

A sličnog razmišljanja bio je i Pero Dragičević. Za Natašu Bratić, ukoliko ova inicijativa zaživi u praksi, to bi značilo da bi se spriječilo uzimanje novca, ali i uštedjelo vrijeme građana.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.