SARAJEVO

Konaković: Rješavat će se problemi koji dugo godina nisu

Piše: A. T.

31.10.2017

Zastupnici Skupštine KS sa 22 glasa za i 11 protiv podržali su uvećanje budžeta KS za 37 miliona KM te sada iznosi ukupno 812.100.000 KM. 

Kako je kazao premijer KS Elmedin Konaković kompletan iznos bit će usmjeren na kapitalne investicije, naglasivši da će građani značajno osjetiti poboljšanje u nekim segmentima života.

- Rješavat će se problemi koji dugo godina nisu. Planirana je kupovina opreme zdravstvenim ustanovama, magneta, rengena, svega onoga što fali Domovima zdravlja, Općoj bolnici I Kliničkom centru. Povećanje dječijeg doplatka, sanaciona fudbalskih terena, nabavka 1.000 novih kontejnera i niz drugih aktivnosti koji su predviđeni rebalansom – rekao je Konaković.

Ističe da su iznenađujući neki napadi koje razumije s aspekta politika i dijela opozicije bez ijednog konkretnog prijedloga kako bi to moglo bolje.

- Imali sm osam amandmana opozicije, usvojili smo sedam, jedan je bio sporan. Opozicija nije glasla za budžet, i mislim da s utu napravili grešku jer ovo je bio dan u kojem su trebali biti ponosni da su dio ovakve price u kojoj se budžt ovako drastično povećava.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.