SARAJEVO

Gavrić: SBB je dio priče koja gradu vraća nekadašnji sjaj

Gavrić: Dajemo podršku kvalitetnim projektima

F. Sa.

24.12.2017

Gradsko vijeće (GV) na posljednjoj je sjednici izdvojilo novih 300.000 maraka za izgradnju Trebevićke žičare. Predsjedavajući GV Igor Gavrić (SBB) kazao je za „Avaz“ da su on i njegove kolege od konstituiranja Gradskog vijeća, uz stalnu podršku vijećnika, izmjenom četiri regulaciona plana za gradnju žičare i drugim aktivnostima, s mrtve tačke uspjeli pokrenuti projekt izgradnje Trebevićke žičare.

Novi parking 

- Vijećnici SBB-a i, generalno, stranka podržali su sve odluke koje su bile u vezi s osiguravanjem novca za izgradnju žičare, podržali smo osnivanje preduzeća koje će njome upravljati... Redovno razmatramo izvještaje o realizaciji gradnje. Možemo reći da je dinamika radova iznad očekivane, uspjeli smo provesti i dva međunarodna tendera, usvojiti planove, i sve to za osam mjeseci. Drago mi je što je SBB dio priče koja je prepoznata i koja će Sarajevu vratiti nekadašnji sjaj - kazao je Gavrić.

Također, ističe da su na posljednjoj sjednici podržali i rješavanje imovinskih odnosa na polaznoj stanici žičare, da se sredi prilaz i napravi parking, za što će biti izdvojeno 300.000 maraka.

Dodatni sadržaji

- Na Trebeviću se planiraju i dodatni sadržaji, poput skijaške staze, hotela, restorana... Novca za završetak žičare ima dovoljno i taj projekt će biti realiziran. Bitno je da vodimo dobru politiku i komunikaciju sa svim gradskim vijećnicima kada je u pitanju realizacija projekata bitnih za grad - poručio je Gavrić.

Podrška muzeju Ars Aevi 

- Imamo i druge projekte koje podržavamo u gradu, poput osnivanja muzeja Ars Aevi. Također, nadamo se da će nam načelnik Novog Sarajeva dati saglasnost da završimo biciklističku stazu. Imamo i projekte za uređenje Darive, ali nam treba dosta formalnih saglasnosti institucija - rekao je Gavrić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.