BALET

U Sarajevu 3. internacionalno takmičenje iz klasičnog baleta

Fena

20.5.2018

U organizaciji Udruženja ''Tanzelarija'' - organizacije za promociju savremenog plesa, u periodu od 21. do 23. maja u Sarajevu će biti održano III internacionalno takmičenje iz klasičnog baleta za osnovne i srednje baletske škole, kao i baletska studija 2018. godine.

Kako su saopćili organizatori, cilj takmičenja je okupiti mlade ljude na jednom mjestu koji posjeduju takmičarski duh i koji zajedno sa svojim pedagozima žele pokazati svoje znanje iz klasičnog baleta, kao i svoj umjetnički izraz, ali i ostvariti nova poznanstva i družiti se.

Članovi žirija su eminentne osobe iz struke i uvijek u drugom sastavu. Ove godine su to Dinko Bogdanić (Hrvatska), Milica Bezmarević (Srbija) i Aleksandar Ilić (Srbija). Djeca i mladi ove godine dolaze iz cijele regije, a takmičit će se u više kategorija.

Takmičenje će biti održano u JU Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo, gdje će ujedno biti održana i gala večer 23. maja.

U okviru takmičenja, organizira se Master class (radionice iz klasičnog baleta i savremenog plesa) u JU Osnovna muzička i baletska škola "Novo Sarajevo", i to ne samo za takmičare nego i za svu djecu koja iskazuju želju za edukacijom.

Radionice će voditi Lidija Rakočević (klasični balet) i Vladimir Čubrilo (savremeni ples), oboje iz Srbije. Svi učesnici takmičenja dobit će certifikate s osvojenim mjestom i bodovima, a prvi put ''Tanzelarija'' je osigurala stipendije za takmičare s najvećim brojem bodova.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.