SRAMOTNO

Prljave ulice dočekuju stotine turista: Lijepu sliku Baščaršije kvare prosjaci koji opsjedaju strance

Prosjaci na svakom koraku ( A.Durgut)

A. TABAK

18.6.2018

Prljave ulice, smeće na svakom koraku, prosjaci koji u Titovoj, Ferhadiji i Saračima vuku turiste i goste grada za rukav, samo su neke od slika koje se svakodnevno mogu vidjeti u najprometnijim ulicama bh. prijestonice. 

Reakcija nadležnih

S obzirom na to da u glavni grad iz dana u dan pristiže sve veći broj turista, građani Sarajeva apeliraju na nadležne da što prije reagiraju i ne dozvole da posjetioci sa sobom odnesu ružnu sliku iz našeg grada.

Ferida Ekinovića iz Zenice zatekli smo u razgledanju grada. Najviše mu, kako kaže, smeta prljavština i to što grad nema više kupališta.

- Zenica je mnogo čistija u odnosu na Sarajevo. Ono što građanima ovdje nedostaje su bazeni jer se ljudi nemaju gdje okupati osim na „Termama“, gdje je ulaz veoma skup. Smatra da je potrebno organizirati više turističkih obilazaka historijskih znamenitosti po kojima smo prepoznatljivi u svijetu - rekao je Ekinović.







 

Stari grad pun turista ( A.Durgut)

Bolja ponuda

U šetnji Ferhadijom sreli smo i Muniba Suljevića, koji je kazao da je u našem gradu prije Olimpijade bilo puno više sportskih i zabavnih dešavanja tokom ljetne sezone nego što je to sada.

- Tada je bila puno bogatija ponuda. Sadržaja je bilo za sve generacije, kako za one mlađe tako i za starije. Trebalo bi poraditi još na tome da se gradu vrati nekadašnji sjaj – kazao je Suljević.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.