Hulusić i Kurić obišli stadion Grbavica: Radovi na travnjaku uskoro gotovi

Avaz.ba
27.06.2018 18:43

Direktor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Mirza Hulusić danas je u pratnji ministra kulture i sporta KS Mirvada Kurića te direktora FK Željezničar Mirsada Šiljka obišao radove na stadionu Grbavica, gdje je trenutno u toku postavljanje novog travnjaka.

Hulusić je prilikom posjete kazao da su ovih dana idealni vremenski uvjeti za postavljanje trave.

- Korisno je za ovu vrstu poslova da smo imali ovakve vremenske uvjete jer su oni najbolji mogući test za izvedene radove. Bilo je, kao i u svakim građevinskim radovima, određenih problema, ali smo zaista, uz veliki angažman svih uključenih strana, iznašli rješenja koja bi trebala garantirati moderan evropski stadion. Raduje me da ovakav pristup izgradnji postaje praksa u utrošku sredstava građana. Konsultira se i uvažava struka, što je vrlo pohvalno - rekao je Hulusić.

I ministar Kurić je zadovoljan dinamikom izvođenja radova. Stadion Grbavica, kazao je, jedan je od infrastrukturnih projekata koje je pokrenulo Ministarstvo kulture i sporta KS.

- Ova posjeta je jedna od redovnih aktivnosti i mi konstantno pratimo dinamiku radova i vrlo je bitno da znamo u kojoj je projekt fazi. Radovima na Grbavici smo zadovoljni. Dobio sam i obećanje da bi trebali biti gotovi do ponedjeljka i to bi bilo 20 dana prije roka koji je bio ugovoren. Dakle, poslije 70 godina na Grbavicu dolazi novi teren, a 18. jula je prva Željina utakmica i drago mi je što ćemo imati prvi ovakav teren na Balkanu i sedmi u Evropi – kazao je Kurić.

NA VRH