SARAJEVO

Sarajevo: Organiziran obilazak mezarja i grobalja povodom 25. godišnjice odbrane Žuči

Fena

27.7.2018

Udruženje "1. slavna - 111. viteška brigada" Sarajevo organiziralo je obilježavanje 25. godišnjice "Odsudne odbrane Žuči" - 27. jula 1993. godine, pogibije legendarnog komandanta 1. motorizovane brigade 1. korpusa Armije RBiH Envera Šehovića i komandanta bataljona i heroja oslobodilačkog rata Zahira Panjete te njihovih saboraca. 

Programom obilježavanja na šehidskom mezarju Kovači jutros je položeno cvijeće na mezarju vrhovnog komandanta Armije Republike RBiH Alije Izetbegovića.

- U harem Ali-pašine džamije došli smo da odamo počast Enveru Šehoviću, nosiocu ''Ordena heroja oslobodilačkog rata'', koji je ukupan u haremu Ali-pašine džamije, zajedno s braćom Panjeta - Zahirom i Esadom - kazao je Feni predsjednik Udruženja "1. slavna - 111. viteška brigada" Sarajevo Nusret Aganović.

Naglasio je da će cvijeće biti položeno u poslijepodnevnim satima u Jezerima, gdje je spomen-obilježje Envera Šehovića i Zahira Panjete, te na Golo brdo Žuč, gdje će biti odata počast poginulim pripadnicima brigade, Specijalne jedinice Bosna, MUP-a i drugih jedinica ARBiH.

- Na Golom brdu ćemo odati počast svim šehidima koji su dali svoje živote u julu braneći Žuč da ne dozvole da agresor prođe linije odbrane - kazao je Aganović.

Programom obilježavanja jučer su predstavnici Udruženja posjetili i groblja Lav, stadion Koševo, Sveti Marko, Sveti Josip i šehidsko mezarje u Buča Potoku.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.