ISTRAŽUJEMO

Na trgu kod Općine Centar suhe česme i fontane zbog duga od 4.000 KM

A. S.. Na Trgu Prvog korpusa Armije RBiH nema vode

A. S.

9.8.2018

Samo nekoliko mjeseci nakon što je svečano otvoren obnovljeni Trg Prvog korpusa Armije RBiH u blizini Općine Centar, sve česme i fontane na ovom trgu su presušile. Kako saznajemo, iz Općine Centar odlučili su da zatvore vodu, jer su od “Vodovoda i kanalizacije” (ViK) za samo jedan mjesec dobili račun za vodu od 4.000 KM.  

Uređeni park sa suhim česmama i fontanama posljednjih dana posebno je naljutio brojne građane, kojima nije jasno zašto nema vode.

- Ako česme i fontane neće raditi kako treba, pitam se zašto su ih pravili. Žalosno je da su ovako lijepo uredili park, potrošili mnogo novca, a vode na česmama nema – kazala nam je sugrađanka Mejda Omanović.

I dok građani zbog ovog problema najviše optužuju nadležne u Centru, iz ove općine pravdaju se da trenutno vrše tehnička podešavanja te da će voda uskoro biti puštena.

- Općina Centar je prošle godine na račun Gradske uprave uplatila 15.000 KM iz vlastitog budžeta kako bi se platio dug Grada Sarajeva za utrošak vode na javnim česmama, ali i za održavanje novoizgrađenih česmi i fontana na ovom trgu – naveli su iz Općine Centar.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.