ISTRAŽUJEMO

Na trgu kod Općine Centar suhe česme i fontane zbog duga od 4.000 KM

A. S.
09.08.2018 10:42

A. S.

Foto: Na Trgu Prvog korpusa Armije RBiH nema vode

Samo nekoliko mjeseci nakon što je svečano otvoren obnovljeni Trg Prvog korpusa Armije RBiH u blizini Općine Centar, sve česme i fontane na ovom trgu su presušile. Kako saznajemo, iz Općine Centar odlučili su da zatvore vodu, jer su od “Vodovoda i kanalizacije” (ViK) za samo jedan mjesec dobili račun za vodu od 4.000 KM.  

Uređeni park sa suhim česmama i fontanama posljednjih dana posebno je naljutio brojne građane, kojima nije jasno zašto nema vode.

- Ako česme i fontane neće raditi kako treba, pitam se zašto su ih pravili. Žalosno je da su ovako lijepo uredili park, potrošili mnogo novca, a vode na česmama nema – kazala nam je sugrađanka Mejda Omanović.

I dok građani zbog ovog problema najviše optužuju nadležne u Centru, iz ove općine pravdaju se da trenutno vrše tehnička podešavanja te da će voda uskoro biti puštena.

- Općina Centar je prošle godine na račun Gradske uprave uplatila 15.000 KM iz vlastitog budžeta kako bi se platio dug Grada Sarajeva za utrošak vode na javnim česmama, ali i za održavanje novoizgrađenih česmi i fontana na ovom trgu – naveli su iz Općine Centar.

Oglasi

NA VRH