SARAJEVO

Sarajevo: Pojeli previše kolača, pa tražili pomoć ljekara

Najviše pacijenata bilo je u jutarnjim satima

A.S.

23.8.2018

Domovi zdravlja KS posljednjih dana imali su pune ruke posla. Naša ekipa posjetila je jučer ambulantu „Vrazova“, gdje su nam kazali da su imali i brojne intervencije za dane Kurban-bajrama.  

Zanimljivo je to, kako nam je rekao portparol Arman Šarkić, da su neki pacijenti zatražili pomoć ljekara jer su pojeli previše kolača.

- S obzirom na praznično raspoloženje, imali smo i nekoliko slučajeva intoksikacije jer su pojedinci malo pretjerali u slavlju. Tu su i hronični bolesnici koji nisu na vrijeme uzeli terapiju pa su došli sada. Oni, zapravo, stvaraju najveće gužve u domovima zdravlja pa zato savjetujemo da se ovakve terapije planiraju na vrijeme. Imamo i slučajeve gdje pacijenti dolaze zbog ujeda komaraca, što u skoro svim slučajevima bude posve bezazlena situacija – izjavio je Šarkić.

Dalje navodi da su u Domu zdravlja Centar dva tima porodične medicine samo jučer do dvanaest sati primila već 50 pacijenata.

Kako bi izbjegli gužve, Šarkić je pozvao građane da, ukoliko nisu u pitanju hitni slučajevi, planiraju svoje posjete na vrijeme.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.