APSURDI

Samo dio puta prema Trebeviću asfaltiran, rupe i dalje problem

Imam informaciju da je prije dvije godine Vijeće ministara prebacilo novac za rekonstrukciju puta, kazao načelnik Bojo Gašanović

Nakon višegodišnjih vapaja građana i ugostitelja asfaltiran dio puta u Federaciji

D. BAŠIĆ

9.10.2018

Koliko apsurdnih situacija ima u našoj državi svjedoči i problem sanacije ceste prema Trebeviću koju entitetska linija na ovom putu presijeca čak četiri puta. Nakon višegodišnjih vapaja građana i ugostitelja tek se ljetos pristupilo obnovi dijelova ceste koji pripadaju Federaciji. Međutim, oni dijelovi puta koji pripadaju bh. entitetu RS i dalje su puni rupa, asfalt je oronuo, a nastali su krateri koji predstavljaju velike probleme vozačima.

Udarne rupe

Kako nam je kazao Osman Delić, direktor Kantonalne uprave za zaštićena prirodna područja, koja upravlja dijelom Trebevića koji pripada Federaciji, nejasno je zbog čega se ovoliko dugo čeka obnova preostalog dijela puta.

- Od Vraca do federalnog dijela ulice, kao što znate, ništa nije urađeno. Direkcija za puteve KS, koja je bila nadležna za dio koji pripada Federaciji, sanirala je više od dva kilometra. Dakle, zvanično su sanirane i udarne rupe od „Prvog šumara“ prema bob-stazi - rekao je Delić.

Oronuli put koji prolazi kroz bh. entitet RS

Dvije godine

S druge strane, Bojo Gašanović, načelnik općine Istočni Stari Grad, rekao je kako je Vijeće ministara BiH uradilo svoj dio posla i uplatilo novac za radove.

- Iz Vijeća ministara kažu da je sada sve u rukama Vlade RS. Vlada je trebala već odraditi svoj posao. Imam informacije da je prije dvije godine Vijeće ministara prebacilo novac za rekonstrukciju puta - kazao je Gašanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.