RADOVI

Trg ispred Pozorišta mladih bit će izgrađen za 10 dana

Bit će postavljene i četiri korpe za smeće, kako bi trg bio što čistiji

Počelo hortikulturno uređenje Trga

D.B.

18.10.2018

Ovih dana uveliko traje uređenje trga ispred Pozorišta mladih koji više neće biti parking već prostor namijenjen za rekreaciju i odmor građana. Nakon godina čekanja asfaltirano je oko 700 kvadrata ovog prostora, a započelo je i hortikulturno uređenje zelenih površina. Cjelokupan projekt finansira Općina Centar, a radovi su povjereni preduzeću „Park“.  

Završeno asfaltiranje

Nakon što su radnici firme „Grakop“ završili asfaltiranje, ekipa „Parka“ je krenula sa svojim dijelom posla. Kako je kazao Nenad Radović, vođa ovog hortikulturnog uređenja, u ime preduzeća „Park“, planirano je na dvije veće površine postavljanje zemlje i travnatog busenja.  

- Na ove zelene površine postavit ćemo deset novih klupa za odmor. Između klupa bit će napravljena pješačka staza. Očekujemo da radovi budu završeni za deset dana - kazao je Radović.

Bit će postavljene i četiri korpe za smeće kako bi trg bio što čistiji. Na trgu će, također, biti i sedam velikih žardinijera sa zasađenim niskim stablima, uključujući i sezonsko ukrasno cvijeće, kako bi građani uživali u svakom trenutku koji provedu na trgu.

Podzemne instalacije

Osim hortikulturnog uređenja, radnici firme “Testingelektro“ postavljaju podzemne elektroinstalacije kako bi bilo adekvatno osvjetljenje ovog prostora.  

Trg kulture Jurislava Korenića

Općina Centar uputila je inicijativu Skupštini KS za preimenovanje naziva ovog trga. Kako su kazali iz Općine, Trg bi se trebao zvati Trg kulture Jurislava Korenića, u čast velikog pozorišnog i TV reditelja, osnivača Pozorišta mladih, Kamernog teatra 55 i Festivala MESS.  


Radnici „Parka“ i jučer na terenu

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.